Verdiepingsavond over prenataal leven

Voor iedereen die wil weten wat er allemaal van invloed kan zijn op een ongeboren kindje tijdens de zwangerschap.

Gedrags- en emotieproblemen bij kinderen en volwassenen kunnen al in de baarmoeder ontstaan. Het fijn te merken dat de impact van de eerste 1000 dagen steeds meer erkent wordt!
Mijn wens en intentie voor 2021 is om ook de bewustwording van invloeden op het basisvertrouwen en blauwdruk tijdens de zwangerschap en het prenatale leven te vergroten.
Zodra de Coronamaatregelen het toelaten zal ik nieuwe data plannen voor de verdiepingsavond “De impact van de eerste verbinding” inclusief de film “In Utero”. Deze documentaire is online niet meer verkrijgbaar.

In Utero – een spraakmakende documentaire over de invloed van ervaringen in de baarmoeder op de gezondheid van mens en maatschappij. Het ontwikkelen van dat vermogen lief te hebben, begint in de baarmoeder, in de relatie tussen de moeder en haar kind en in de wisselwerking met hun omgeving. De tijd waarin we nu leven omringt het jonge kind met een milieu waarin de mensheid voor grote opgaven staat. Economische en technologische ontwikkelingen en de uitbreiding van de consumptiemaatschappij leggen een enorme druk op levens van ouders, kinderen en de samenleving. Het spanningsveld tussen de prilste behoeften van het ongeboren kind en de stressvolle omgeving waarin hun moeders en vaders leven, wordt in deze film treffend verbeeld en nodigt uit tot bewustwording en dialoog. Een dialoog die gevoerd kan worden in het gezin en onder professionals, maar die ook deel uitmaakt van een brede maatschappelijke discussie over onder andere de positie van zwangere vrouwen, geboortezorg, kinderopvang en de toenemende medicalisering van gedragsproblematiek bij kinderen.Op deze avond zoomen we in op het prenatale leven en de invloeden op de basis van ons bestaan.
Wil je meer kennis vergaren over de allereerste hechtingsmomenten en de invloeden op de baby tijdens de zwangerschap, meld je dan nu aan via info@krachtoppoten.nl.

 

Psychosociale begeleiding met behulp van honden en paarden

"Just because I look strong, doesn't mean I feel safe."

"Just because I look strong, doesn't mean I feel safe."

"Het paard is de spiegel van je ziel."

"Paarden liegen nooit."

"Zo trouw als een hond."

"Het beste dat je kunt worden ben jezelf."

"Soms, wanneer alles uit elkaar lijkt te vallen, valt alles juist op zijn plek."