Mijn team, waar alles mee staat…

Mijn team is vooral samengesteld uit dames. Een enkele keer doet één van de katten of kippen ook spontaan mee in de sessies.

Een paard is een kuddedier, rang en stand zijn van levensbelang. Hoe verhoudt zich dat tot een groep mensen en hoe kan je door spiegelen met een paard een team beter laten samenwerken en dus presteren?

Een hond is een roedeldier. Een roedel is een georganiseerd geheel met daarin verschillende functies en rollen die allen belangrijk zijn. Welke rol heb jij in jouw roedel of kudde?

De honden

Hannah
Hannah is een rottweiler van 4 jaar. Ze is de 100ste nakomeling van Big Shadow. Ze is, zoals een rottweiler betaamt, super lief en super eigenwijs. Als het gaat over grenzen stellen en regie terugpakken is zij een grote ondersteuning. Stoer van buiten, maar zeer zacht van binnen. Wie herkent dit ook?

Loes
Loes is een Duitse Dog van 3 jaar. Ze is vooral lomp en onbenullig, maar ook lief en aanhankelijk. Met kinderen is ze super lief, bij volwassenen is ze afwachtend.
Toch heeft deze grote knuffelbeer een kalme en assertieve energie nodig, anders kan ze je wel eens omver lopen. Hoe ga jij hier mee om?

De paarden

Ik maak gebruik van 4 Tinkers (of kruisingen). De Tinker is afkomstig uit Engeland. Eeuwen lang trokken de Roma, een zigeunervolk, met paard en wagen door Engeland. Daar hadden ze hardwerkende, intelligente paarden voor nodig. Ze fokten van alles door elkaar en zo ontstond de Tinker. Veel arme mensen uit Ierland, die ook een zwervend bestaan leidden en daarom Tinker genoemd werden (dat betekent ‘reiziger’) kwamen naar Engeland. Ze kochten er de paarden van de Roma die ze meenamen naar Ierland.De Tinker is een koudbloed, wat zich kenmerkt door het rustige, over het algemeen goedmoedige, maar vaak ook eigenwijze karakter. Daarnaast beschikken de meeste Tinkers over veel behang en een relatief zware bouw. De Meeste Tinkers zijn bont getekend: bruinbont, zwartbont of driekleur. Er bestaan echter ook effen, blauwbonte Tinkers en valkkleurige Tinkers.

Kootje
Kootje is onze mooie meid met een maanoog.  Ze is 11 lentes jong. Kootje is zeer gevoelig voor wat er om haar heen gebeurt, al laat ze dat niet meteen zien. Ze bekijkt de situatie van een afstandje tot dat het voor haar veilig voelt. Ben je in staat om verbinding te maken en haar vertrouwen te winnen?

Bella
Bella is een jonge merrie van 10 jaar oud. Ze is spontaan en toegankelijk. Soms iets te spontaan, waarbij zij een goede hulp is bij het leren van grenzen stellen en je eigen ruimte innemen en behouden. Ga jij wel eens over grenzen van anderen?

Liszy

Liszy is een 6 jaar oude kruising Tinker Clydesdale, maar ze had ook een golden retriever kunnen zijn. Ze is super braaf, lief, lomp en traag, maar door haar grote erg imponerend. Als je wil leren je eigen plek en ruimte in te nemen, dan helpt Liszy je graag! Hoe zien anderen jou?

Juul

Juul is de jongste, maar ook de grootste van het stel. Ze is 3 jaar jong en ze heeft een heel zacht karakter. Ze is nog wat onzeker en lerend. Ze kijkt eerst de kat uit de boom en onderzoekt of wat je zegt klopt bij wat je voelt. Ben jij je bewust van wat je voelt?

Psychosociale begeleiding met behulp van honden en paarden

"Just because I look strong, doesn't mean I feel safe."

"Just because I look strong, doesn't mean I feel safe."

"Het paard is de spiegel van je ziel."

"Paarden liegen nooit."

"Zo trouw als een hond."

"Het beste dat je kunt worden ben jezelf."

"Soms, wanneer alles uit elkaar lijkt te vallen, valt alles juist op zijn plek."