Wie ben ik?

Mijn naam is Nanda Pauwels-Nijkamp. Ik ben opgegroeid met honden en ben altijd een “hondenmeisje” geweest. Naast mijn werk in de jeugdhulpverlening (sinds 1999) geef ik al jaren les in de gehoorzaamheidstraining van honden en was mijn hobby het trainen met mijn eigen honden.

Sinds 2015 ben ik gezinshuisouder, waarbij ik naast onze eigen kinderen, samen met mijn man, momenteel nog drie kinderen die niet meer bij hun eigen ouders kunnen wonen, begeleiding bied in ons eigen gezin.

In juni 2016 kwam ik in aanraking met de Topdog-opleiding, een sociale vaardigheidstraining met honden. Ik werd hier erg enthousiast van, omdat ik vanuit ervaring weet welke grote meerwaarde het leven en werken met dieren kan hebben. Deze opleiding heb ik in maart 2017 afgerond. In die periode kreeg ik ook een nieuwe rottweiler pup Hannah, die ik op ben gaan voeden om in de toekomst te gaan gebruiken in trainingen met kinderen om zo hun zelfvertrouwen en leiderschap te vergroten.

Ooit had ik de wens uitgesproken dat ik graag een Duitse dog zou willen. Deze wens werd in 2018 vervuld: mijn team werd uitgebreid met dog pup Loes.

Vanuit mijn liefde voor het werken met honden heb ik in september 2018 bij Anniek Winters de cursus mogen volgen waarbij er met haar methode mensen worden begeleid in assertief leiderschap naar hun honden.

Het werken met mensen en dieren is altijd de rode draad in mijn leven geweest, waarbij mijn verdieping steeds meer uit ging naar hechtingsproblematiek. Via deze weg kwam ik in aanraking met Animal Assisted Therapie, door eigen ervaring ontdekte ik dat door het werken met paarden, dat ik “uit mijn verstand en bij mijn gevoel” kon komen.  Ik kwam voor het eerst in aanraking met het werken met paarden en ondervond aan den lijve hoe waardevol de spiegelende kracht van paarden kan zijn, waarna het niet lang duurde voordat mijn team werd uitgebreid met Kootje en Bella.

Wat mij boeit in zowel de psychosociale therapie met dieren als in de methode van Anniek Winters in het werken met honden is het kalmeren van het brein. Het maakt me nieuwsgierig hoe ik beide werelden met elkaar kan verbinden en op die manier kan ondersteunen in forse hechtingsproblematiek. Ik werk vanuit passie en verbinding, omdat ik geloof dat het een verschil maakt!

SKJ Jeugd- & Gezinsprofessional.

Ik ben bij het Stichting Kwaliteitskader Jeugd-geregistreerd als Jeugd- & Gezinsprofessional. Registratie bij het SKJ betekent dat je eisen stelt aan jezelf als professional op de gebieden werkervaring, deskundigheidsbevordering (bij- en nascholing, cursus, congressen, etc.) en reflectie (zoals bijvoorbeeld coaching en intervisie). Je draagt zorg dat je de nodige competenties hebt om te werken als geregistreerd jeugd- en gezinsprofessional.

AKR Geregistreerd

Vanaf 2020 is het AAI-kwaliteitsregister (AKR) open gesteld. In het AKR kunnen professionals die werkzaam zijn in het werkgebied van Animal Assisted Interventions zich aanmelden. Registratie in het AKR maakt aantoonbaar dat je zowel praktisch als theoretisch deskundig bent en blijft op het gebied van diergeleide interventies. Het AKR is op initiatief van AAIZOO (Animal Assisted Interventions in Zorg, Onderzoek en Onderwijs) en IVA (Instituut voor Antrozoölogie) tot stand gekomen en gebaseerd op de IAHAIO White papers, de ISAAT/ESAAT richtlijnen en de inbreng van een aantal AAI-professionals.

NOBCO

Ik ben aangesloten bij de Nederlandse Orde voor Beroepscoaches. Door deze aansluiting is Kracht op poten toegetreden tot de grootste Nederlandse beroepsorganisatie op het gebied van arbeidsgerelateerde coaching en bovendien  automatisch lid geworden van de European Mentoring en Coaching Council (EMCC) waarbij coaches uit meer dan 20 Europese landen zijn aangesloten. Aangesloten coaches wijzen hun – aanstaande – coachées en opdrachtgevers op de Ethische Gedragscode van de NOBCO met het daaraan gekoppelde Klachtenreglement, de bodem onder de bewaking van de kwaliteit van ons werk als beroepscoach.

BPWS

Ik ben aangesloten bij de Beroepsvereniging van Professionals in Sociaal Werk

Hondentraining en opvoeding. Advies, tips en begeleiding bij het aanschaffen van een pup of volwassen hond,

Basisvertrouwen   Verbondenheid   Veiligheid   Kracht